VERPAKKINGEN VAN DEN BERGHE NV

Verpakkingspapier


Veel producten kunnen niet zomaar in papier verpakt worden. De producten kunnen vet en/of vochtig zijn, breekbaar en/of kostbaar. Denk maar enerzijds aan boter, fijne vleeswaren en pralines, maar anderzijds vragen decoratie en textiel ook een aangepaste verpakking. Voor deze producten kunnen we u verschillende soorten papier met speciale coatings aanbieden.

Wetpack en meatpack

  • In onze voorraad hebben we een uitgebreid assortiment op verschillende formaten en grammages. We kunnen u zowel vellen als rollen bezorgen. Op die manier worden u en uw klant snel bediend.

Wetpack en Meatpack zijn papiersoorten die resistent zijn tegen water en vocht. Door het gebruik van papierpulp met lange vezelstructuur tijdens de papierproductie bekom je een sterke vezelverbinding. Daardoor krijgt het papier een hogere scheurweerstand en is het resistent tegen vocht en vet.

Wetpack kan je gebruiken voor de verpakking van kaas, vlees en vis. In vergelijking met plastic velletjes is het ecologischer en wordt het meer gewaardeerd door de consument.

Meatpack heeft een lagere migratienormen en hogere scheurweerstand dan Wetpack. Het is dé standaard bij vleesverwerkende bedrijven en slagers voor het verpakken van grotere stukken vlees die veel vocht bevatten. Door het vochtafstotend karakter zal het vocht in het vlees behouden blijven. Het vlees behoudt mooi zijn kleur, beperkt bijgevolg de hoeveelheid afval en verhoogt het rendement.

Om een duidelijk onderscheid te maken, kan dit in verschillende kleuren geleverd worden. Beide kwaliteiten kunnen bekomen worden in vellen en op rollen. We bieden verschillende verschillende formaten en grammages aan.

Wetpack en Meatpack kan bedrukt worden. Wenst u of uw klant bedrukte Wetpack en/of Meatpack, dan bezorgt u ons enkel een gevectoriseerde PDF en/of AI-file (zie technische info).

GECOAT VERPAKKINGSPAPIER

  • Monolux papier is onbedrukt maar kan op aanvraag met een neturaal motief bedrukt worden
  • Duplex papier hebben we op verschillende formaten in voorraad en is bedrukt met een roze Vichy motief

Gecoate papiertypes worden gebruikt voor het verpakken van vleeswaren, kazen en belegde broodjes. Deze vindt u dus voornamelijk terug bij slagers, broodjeszaken en warenhuizen. We bieden u 2 soorten aan: monolux en duplex.

Bij de productie van monolux wordt op het papier éénzijdig een water- en vetafstotende polyethyleenlaag gespoten.
Bij duplex wordt tijdens het productieproces een water- en vetafstotende polyethyleenfolie gelijmd, die nadien kan verwijderd worden.

Gecoate papiertypes zijn verkrijgbaar in vellen en op rollen en kunnen verkregen worden in verschillende formaten en grammages. We bieden u de mogelijkheid om deze te bedrukken. Door het personaliseren verhoogt u opmerkelijk de marketingwaarde van uw verpakking. Wenst u of uw klant bedrukte monolux en/of duplex, dan bezorgt u ons enkel een gevectoriseerde PDF en/of AI-file (zie technische info).

Zijdepapier

  • In ons magazijn hebben we steeds wit zijdepapier in voorraad op rollen en in vellen. We hebben verschillende formaten voorhanden.

Zijdepapier wordt zeer frequent gebruikt in de verpakkingssector. Het wordt enerzijds aangewend voor het verpakken van decoratie, waardevolle goederen en textiel. Hierbij denken we voornamelijk aan zijdepapier in schoendozen en tussen kledij. Anderzijds wordt het ook in de medische sector en in de voedingssector toegepast. Uw warme bakker zal het zijdepapier gebruiken voor het verpakken van uw stokbrood. 

Het zijdepapier dat wij u aanbieden is puur gebleekte kraft. Dit is een duurzame en stevige kwaliteit. Zijdepapier kan geleverd worden in vellen en op rollen en is in verschillende formaten verkrijgbaar.

GREASEPROOF PAPIER

Pergamijn is een houtvrije papiersoort en wordt meestal bedrukt. Het papier is glad door het veelvoudig kalanderen tijdens het productieproces. Deze papiersoort is vetafstotend en wordt vaak gebruikt bij het verpakken van pralines.

Kristalpapier is een papierkwaliteit die door middel van thermisch kalanderen een heel glad en doorzichtig uitzicht heeft. Door zijn samenstelling is het papier vetafstotend. Door de mooie uitstraling van het papier wordt het vaak gebruikt als velletjes tussen pralines en andere luxeproducten.

Bakpapier

Bakpapier wordt – net zoals andere papiersoorten – gemaakt van papierpulp en wordt verstevigd door een tweezijdige silicone coating op basis van olie. Deze coating zorgt er voor dat het papier warmtebestendig is. Het is een zeer lichte en sterke papierkwaliteit. Door de op olie-gebaseerde coating blijft het gebak niet aan het bakpapier plakken.

Bakpapier kan bekomen worden op rollen en in vellen, in wit of in bruin papier. We adviseren u graag omtrent de verschillende formaten. Bakpapier wordt enkel onbedrukt aangeboden.

BONEGUARD

Boneguard wordt gebruikt in vleesverwerkende bedrijven voor het verpakken van grote stukken vlees. Het doel is om het perforeren van folie te vermijden tijdens het krimpen van de folie rond het vlees bij het vacuüm trekken.

Boneguard is verkrijgbaar in vellen en op rollen en in verschillende formaten.

We bieden verschillende soorten Boneguard aan.

  • Osnet 1 wordt vervaardigd van katoen en is voorzien van een waslaag.
  • Osnet 2 wordt vervaardigd van katoen, waarop een plastic filmlaag en vervolgens nog een waslaag voorzien wordt.
  • Osnet 5 wordt vervaardigd van katoen, waarop een gemetaliseerde laag en vervolgens nog een waslaag voorzien wordt.
  • Osnet 10 en 12 wordt vervaardigd van een geperforeerde plasticlaag, waarop een waslaag voorzien wordt.
  • Osnet Gold wordt vervaardigd van katoen, waarop een gemetaliseerde goudkleurige filmlaag en vervolgens nog een waslaag voorzien wordt.

Compostbaar papier

  • Notitie

Tekst over composteerbaar papier